2020-2021 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları 14.02.2020 ile 27.02.2020 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru için gerekli belgeleri tamamladıktan sonra en geç 27.02.2020 Perşembe günü mesai bitimine kadar Erasmus Koordinatörlüğüne şahsen teslim edilmelidir. (başvuru formu Bozok Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü internet sitesinden international.bozok.edu.tr adresinde yer alan gerekli belgeler kısmından indirebilirsiniz.) Başvuran adaylar için Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı 28 Şubat 2020 Cuma günü Mühendislik Mimarlık Fakültesi C-Blok dersliklerinde saat 14.00’da yapılacaktır. Sonuçlar belirlendikten sonra Yozgat Bozok Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi/Erasmus Koordinatörlüğü (international.bozok.edu.tr) ve Yozgat Bozok Üniversitesi internet sitelerinde (http://www.bozok.edu.tr) yayınlanacaktır.

BAŞVURUNUZU YAPMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KONULAR

1. Başvuru formunuzu doldurup teslim ettikten sonra bilgilerinizi değiştiremezsiniz bu yüzden başvuru formunu doldurmadan önce verdiğiniz bilgilerden ve tercihlerinizden emin olunuz.

2. Başvuru formuna güncel olarak kullandığınız e-posta adresi ve iletişim numarasını yazınız.

3. Başvuru dönemi bitiminden sonra 28 Şubat 2020 Cuma günü yapılacak olan Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı’na (EİYS) katılım zorunludur (YDS/YÖKDİL Belgesi ibraz edenler hariç) ; yer Mühendislik Mimarlık Fakültesi C-Blok dersliklerinde saat 14.00’dır.

4. Hareketlilikten faydalanmak için asgari şartlar:

a) Ön lisans ve Lisans öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalaması en az 2.20/4.00

b) Yüksek Lisans, Doktora ve Tıpta İhtisas öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalaması en az 2.50/4.00 olmalıdır.

5. Erasmus+ Öğrenim/Staj Hareketliliği için Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize tahsis edilen kontenjan belirlenene kadar, tüm başvuru sahipleri Aday Öğrenci statüsündedir. Başvuru sahibi, seçilmiş olarak ilan edilse dahi yukarıdaki koşul sağlanıncaya değin adaydır.

6. Tercih sıralamasına iki üniversite yazılacaktır.

2020/2021 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Akademik başarı düzeyi : %50 Dil seviyesi : %50

Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Ölçüt

Ağırlık Puan

Akademik başarı düzeyi

% 50 ( toplam puan üzerinden)

Dil seviyesi

% 50 ( toplam puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına (belgelemesi kaydıyla)

+ 15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+ 10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+ 10 puan

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

- 10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

- 10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için:

Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-5 puan

Hareketlilik gerçekleştirmiş bir öğrencinin aynı öğrenim kademesi içerisinde tekrar başvurması halinde uygulanır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Erasmus Aday Başvuru Formu (1 Adet)

2- Transkript (1 Adet)

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, Uluslararası İlişkiler Ofisi / Erasmus Koordinatörlüğü