FAKÜLTEMİZDE AVRUPA KOBİ HAFTASI ETKİNLİĞİ

Fakültemizde Avrupa Kobi Haftası Etkinliği kapsamında bir program düzenlenmiştir. 02.12.2019 tarihinde düzenlenen etkinlikte akademisyenler ve öğrenciler ile bilgi paylaşımı yapılmıştır.

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa IŞIK, KOSGEB destekleri ile KOBİ sahiplerinin yararlanabileceği fon ve hibeler hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Öğrencilerin henüz öğrenimlerine devam ettikleri aşamalarda dahi iş kurulabilecekleri bilgisini paylaşan Işık, KOSGEB in hibe ve geri ödemeli desteklerine de değinmiştir.

Etkinlik kapsamında Yozgat Ticaret İl Müdürü İbrahim AKTAŞ ise e-ticaret konusunda detaylı bilgiler vererek, ticari faaliyetlere dönük fonlar ve tüketici hakları konularına değinmiştir. Ardından Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA, proje tabanlı çalışmanın önemi ve akademik girişimcilik konusunda bilgiler vermiştir. Sektörel kümelenmeye değinerek, rekabet gücü yüksek stratejik ürünler bakımından izlenebilecek yollar konusunda düşüncelerini paylaşmıştır.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine Sema ÇETİN’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Uğur BAŞARAN’ın etkinliğin kazanımlarını vurguladığı teşekkür konuşması ile sona ermiştir.

02.12.2019 11:00